Kırkağaç Belediyesi tarafından kavunda yeni bir pazar oluşturmak isteyen üreticilere ve tüm bilinmeyenleriyle Kırkağaç Kavunu’nun anlatılacağı konferans düzenlenecek.
Kırkağaç Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ''A'dan Z'ye KIRKAĞAÇ KAVUNU'' konulu konferansa , Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Depark Teknopark Spil Innova LLC Müdürü Doç.Dr.Özlem Tokuşoğlu konuşmacı olarak katılacak.
Türkiye’de ilk kez yapılacak ve Kırkağaç’a kavun piyasasında değer katacak olan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, “Ülkemizde ilk kez icra edilecek olan ve öğrencilerinin inovatif tez çalışması olan ''Kırkağaç Kavunundan Süperoksid Dismütaz Antioksidan Enzimi Eldesi'' ni tanıtacağız. Süperoksid Dismütaz (SOD) Amerika ve Avrupa’da yetişen kavunlardan izole edilmekte ve hücre yenileyici, antikarsinojen ve reaktif oksijen türlerine karşı vücutta ilk savunma hattını oluşturan koruyucu etkili bir enzim.Hem kavun meyvesi hem de kavun kabuğunda mevcut. Kırkağaç Kavunu’nun Efervesan tabletinin üretimi ile tüketici her daim bu yararlı bileşeni alabilecek. Kırkağaç Kavunu ve Kabuğunun Jeotermal olarak kurutulması sonrası, Kavun Efervesan Tableti Üreteceklerini, Vakum Paketlenmiş Toz ve Tablet Ürünlerde SüperOksid Dismütaz (SOD) Antioksidan Enzimi İçeriğini Belirleyeceklerini” ifade etti. Tokuşoğlu, ilgili inovatif üretimlerin Kırkağaç'a ve Kırkağaç Kavun sektörüne ivme kazandıracağını ve katma değerli ürünler oluşturacaklarını sözlerine ekledi.